Fjordfanten.com © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

50-års-feiring.

 

Invitasjonene er ute til gode frender fra store deler av landet.  Håpet er å få samlet en god gjeng gode frender til et hyggelig lag som varer godt ut i de sene timer.

 

Sidene blir laget ettersom tiden går frem mot feiringen, fing om du kommer innom av og til.

 

Her finner du bloggen:

Blogg for den som vil skrive/kommentere/mene.  Velkommen til tastaturet frender.

 

200808: Nå er linkene for pålogging endelig sendt ut.

Endelig og endelig, nå har jeg sendt ut linkene.  Fikk retur på et par epostadreser, men tror jeg fikk rettet det opp.  Om du ikke har fått link så gi meg et hing.

Enda en gang:  Takk for fest og gaver, jeg koste meg.

 

 

130808: Bilder

Er i gang med å legge legge inn bilder og straks albumene er klare så sendes passord til dere.  Jeg har fått en del bilder fra fremder som var i laget men kanskje også du har noen å sende?

 

110808:  Takk til dere kjekke gjester for at dagen ble som den ble

Da er festen over og vi er hjemme.  Det var godt å sove i egen seng igjen, den er bedre enn feltsengen på lavvo-leiren.

Jeg er veldig fornøyd med festen og håper dere trivdes like godt som det jeg gjorde. Nå tar vi et par stille kvelder før vi går i gang med bildene. 

 

080808: Vanntemperatur, merking av avkjørsel.

Jon Eivind og ego var i dag og sjekket forholdene på campen.  Vi sjøsatte kajakker på Kroksund og padlet innom leiren på veg sørover.  Vanntemperaturen er 17 grader, været stadig bedre og humøret likeså.  Ingen algeproblemer og fin badetemperatur. 

 

Sist natt var første natt for årets krepsing og området nord i Rødnessjøen er et bra krepseland.  Grunneier var omtalt i avisen og etter det jeg forstod var han rimelig fornøyd med fangsten.

 

For å merke avkjørselen forsøker vi å henge en stor rød kulefender ved avkjørselen.  Sving mot sjøen, passer gjennom to gårdsbruk like etter hverandre, sving til venstre når du lurer litt  Tit tit, der er vi og venter på deg.

 

Velkomne til Anna og Roald!

 

 

070808: Frykt for å skrive på bloggen eller finner du den ikke?

Du finner den på denne siden, litt opp til høyre.  Velkommen.

 

070808: Spennende vær

Anna og Ego er spent på været.  Vi har hatt en noe uklar dialog med de som styrer dette elementet men dialogen er nå på veg opp.  Det gir utslag i bedre meldinger og vi håper og tror på,vil ha, ønsker og skal ha greit vær!  Om vi enes i den tanken så ordner det seg nok.

For å følge opp trykket mot de væransvarlige har jeg lagt ut værlinker på hs.

 

PS: Vi er naturligvis ikke væravhengige for å ha denne festen, men værpåvirkelige.  Forskjellen går på hvordan det blir å være ute!   Heldigvis har vi rikelig med plass innendørs i den store trelavvoen.

 

060808: Tips til klær

Ta med gode klær som tåler en fest.  Forvent også noe lavere temperaturer på nattetid da stedet ligger i vannkanten.  Gode varme klær er kjekt å ha også i sene nattetimer.

Værmeldingene skifter fra time til time, ta hensyn til dette.  Husker du hatt og bart i en eller variant?  Til de som ikke har med bart kan vi holde med lysekte og vannfast sprittusj med garantert fargevarighet på minst seks måneder.

 

060808: Overnatting

Ad de som lurer på overnattingen i leiren.  Vi kan skaffe feltsenger til lavvo'ene til de som melder det.  Vi har ikke bestilt soveposer da vi regner med at det ordner hver enkelt selv.  I motsatt fall så gi beskjed pr mail.

 

060808:  Lokal værmelding for badestampen

I perioden lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag forventes høye vanntemperaturer i størrelsesorden 30 grader pluss.  I enkelte perioder kan vanntemperaturen bli enda høyere.  Mellom klokken 0300 og 0700 søndag morgen forventes noe lavere temperaturer grunnet manglende fyring.

Skydekket antas å variere noe med en del sol på dagtid.

 

030808: Padle?

Kanskje noen ønsker å nytte anledningen til å padle og oppleve litt av Rødnessjøen?  For å møte det eventuelle ønsket har jeg lagt til en link "Kano".  Utleiestedet er like ved lavvo-campen, du finner kart ved å trykke her.

En fin rute med utgangspunkt i Lavvo-leiren er å padle nordover til Kroksund og så deretter videre nordover i kanalen til Skullerudsjøen.  Dette er fin og lett padling der du finner holmer og øyer, gamle kulturminne fra fløtetiden, svaberg og sandstrender.

Pr i dag er vanntemperaturen rundt 24 grader i vannet og det må holde mål.

 

Jeg tar trolig med et par kajakker og kanskje en kano som interesserte kan låne en tur på lørdag eller søndag.  Kanskje andre også tar med noe tilsvarende?

 

020808: Hvordan finne frem.

Hvordan finne frem?  Se på linken "Kart". Den linken viser hvor gården er.  Bruk denne til å lage deg en kjørerute om du ønsker det.  Når du skal til Lavvo-leiren kjører du gjennom gården og holder til venstre i neste lille vegkryss ved åkeren.  Kjør ned bakkene til du finner Lavvoene.  Se også linken "Satelittfoto lavvo-leiren....".  Kart og bilder på linkene kan skaleres, se venstre side av bildet/kartet.

 

Om du kommer ned til mange campingvogner så har du ikke holdt til venstre etter gården min venn.  Da er det bare å kjøre litt tilbake og forsøke på nytt.  Vi skal ikke bruke Jovall Caravancamping, det er kun for de med faste årskontrakter.

 

020808: Ad overnatting i lavvo-leiren.

Heldigvis melder flere om overnatting og påfølgelde frokost, kjekt og kjekt.  Noen bor i telt, andre i biler, atter andre i lavvo. 

Hvem ønsker at vi skal fremskaffe campingsenger for bruk i lavvo?  Fint om vi får litt forvarsel slik at vi får bestilt.  Bruk "Kontakt Roald" for å gi beskjed.

 

010808: Overnatting og dagen derpå, frokost.

Vi ønsker tilbakemelding om hvem som overnatter samt hvordan overnatting ønskes... .

Send en mail, bruk gjerne linken nederst til høyre "Kontakt Roald".  Regner med at de som overnatter også vil være til frokost utover morgenen/formiddagen.  Vi har god tid så da tar vi oss god tid!

Overnatte et annet sted enn i lavvo-leiren? Kom til frokost allikevel da!

 

turisten (16)300708: Gjestelisten.

Gjestelisten så langt er klar, sjekk listen --------------->.

 

 

300708: Bilder

Etter festen legger jeg ut bilder fra festen  på et eget galleri.  Alle deltagende får i ettertid tilsendt en link for å komme inn og se på bildene.  Der blir det også mulig for andre av dere å laste opp bilder, håper du blir en av de som sender bilder. 

Om du finner det vanskelig å laste opp bilder så send de til meg og jeg ordner det.  Kommentarer skrives av de som laster opp bilder og av de inviterte som får se bildene.

Det presiseres at bildene legges ikke ut offentlig, kun dere gjester får tilgang.

 

 

 

 

 

9. august 2008 håper vi på å få sjå mange inviterte gjester på Jovall Lavvo-leir på østsiden av Rødnessjøen.

 

Joval lavvoleir ligger nydelig til på en odde i Rødnessjøen som går fra Ørje og nordover.  Rødnessjøen er en del av Haldenvassdraget og innehar eventyrlig mange idyller og opplevelser.  Selv en Sunnmøring kan bli imponert og fasinert over den rolige men prektige naturen der.  Se selv på linken på høyre side.

 

Badetemperaturen forventes å være god og vannet forventes rent og pent.  Verten på Joval påstår at vannet er av "kaffe-vann"-kvalitet og det skulle borge for smakfull kaffe.

Området er godt egnet for padling og annet båtliv, bading og plasking.

 

Bademuligheter er det også i stor vedfyrt stamp.  Mener å huske at det er 12 sitteplasser i den og planen er å fyre den hele natten.  Velkommen om bord.

 

På området er det satt opp en rekke installasjoner.  Hovedlavvoen er en stor tre-lavvo med inntil 70 spiseplasser, bar og stor grillplass/grue.  Videre er det fire overnattingslavvoer som rommer fra 8-15 personer hver alt etter hvordan soveplassene blir organisert.

Blant aktiviteter tilbys øksekasting med tve-egget øks, langbueskyting, påleklarring, prek og prat m.m.

 

I tillegg til innendørs grue så er det satt opp flere utendørs bålplasser og vi har mye ved.  Om været er noenlunde greit kan vi være ute ved bålene hele natten.   I motsatt fall har vi plass til alle i den store lavvoen.

 

Inntil videre tenker vi oss det slik at det blir velkomstdrink ca kl 1600, middag rundt 1900.  Nattmat på natta og frokost om morgenen neste dag.  Kommer tilbake til dette.

Anlegget er åpent hele døgnet så ankomst passer når det passer deg.

 

Vi holder middag m/drikke samt nattmat og frokost neste dag.  Drikke ut over middagsdrykken tar du med selv. Trolig har vi godt med kjølemuligheter for det kalde drikk! Ta med det du vil.

 

Innspill fra gjestene om hva som helst?  Ja takk!

 

Etter avtale med verten så disponerer vi også teltplass og campingbil-/campingvognoppstilling.

 

Mer info kommer etterhvert.

 

 

 

Været i området:

*Værradar som viser de siste timene

*Værprognose time for time

*Langtidsmelding

*Helgevær

Været er preget av stadige og hyppige endringer for tiden.

 

Kart

 

Satelittfoto lavvo-leirn på neset nedenfor Joval Gård!

 

Hva skjer???

 

Joval lavvo-leir

 

Reiseliv Indre Østfol

 

Besøk på Joval 140608

 

Lokalavisa

 

Sluseposten

 

Overnatting Marker

 

Reiseliv Indre Østfold, annen overnatting

 

Leie kano?

 

Tøcksfors, i nærheten

 

Systembolaget

 

Vinmonopolet

 

Marker kommune

 

Eidsberg kommune

 

Gjesteliste

 

Vær-radar for området

 

Offentlig kommunikasjon

 

Taxi

 

Promilletester


Promilleberegning

 

Dagen derpå

 

Kontakte Roald

 

Kontakte Anna